Žrtve i svjedoci genocida pozivaju na bojkot pekare Manja: "Zajedno možemo poslati snažnu poruku"

17
Radiosarajevo.ba
Žrtve i svjedoci genocida pozivaju na bojkot pekare Manja: "Zajedno možemo poslati snažnu poruku"
FOTO: Facebook / Pekara Manja

Udruženje žrtava i svjedoka genocida, Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženje "Žena Podrinja" osudili su izjave predsjednika Unije poslodavaca RS Saše Trivića na društvenim mrežama kojima se negiraju pravda i presude za ratne zločine, te širi netrpeljivost među građanima.

Ova udruženja u saopćenju za javnost ističu da su Trivićevi komentari izazvali opravdanu zabrinutost i nezadovoljstvo javnosti te predstavljaju ozbiljno kršenje moralnih i etičkih principa.

S obzirom da je Trivić i vlasnik pekare "Manja" i da svojim proizvodima opskrbljuje cijelu Bosnu i Hercegovinu, obuhvatajući entitet Republika Srpska i Federaciju Bosne i Hercegovine, ova udruženja pozivaju građane da se "solidarišu s pravednim vrijednostima" i izraze neslaganje s Trivićevim stavovima putem bojkota proizvoda pekare "Manja" i ostalih u njegovom vlasništvu.

Pogledajte kako je Fenerbahce izbačen nakon penala: Edin Džeko i društvo šokirani u Istanbulu

Pogledajte kako je Fenerbahce izbačen nakon penala: Edin Džeko i društvo šokirani u Istanbulu

"Naša zajednica ne može tolerisati podršku onima koji negiraju osnovna načela pravde i presude raznim zločincima. Bojkotom proizvoda ove pekare, zajedno možemo poslati snažnu poruku da ne prihvatamo stavove koji podrivaju pravdu i osnovna ljudska prava", poručuju iz ovih udruženja.

Neka ovaj čin, kako su naveli, bude podsjetnik da smo zajedno jači i da možemo uticati na promjene kroz mirne i odgovorne akcije.

"Ovo je vrijeme solidarnosti, vrijeme kada zajedno možemo doprinijeti stvaranju društva koje cijeni različitosti i poštuje osnovna ljudska prava", poručuju iz ovih udruženja, uz podsjećanje da se danas obilježava i Međunarodni dan solidarnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije