Život poslije raka: I Stari most u Mostaru obojen zlatnom bojom

Fena
Život poslije raka: I Stari most u Mostaru obojen zlatnom bojom
Foto: Fena / Stari most

Obilježavanje Zlatnog septembra, mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, započelo je večeras iluminacijom građevina u nekoliko bh. gradova, među kojima i mostarskog Starog mosta.

"Cilj Zlatnog septembra je podići svijest o svim aspektima borbe sa dječjim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja. Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, dovoljno govori sama za sebe. Za četvrtu porodicu dogodi se nezamislivo", istakli su iz udruženja Srce za oboljelu djecu od raka.

Dodaju kako u septembru planiraju mnogo aktivnosti, jer žele ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva i poslati jednu jaku poruku da postoje različiti životi puni poteškoća poslije raka, kako kod tri djeteta koji se uspješno izliječe tako i kod porodica djece koja izgube bitku.

Aktivnosti planirane u septembru počele su iluminacijom bh. znamenitosti u znak podrške djeci oboljeloj i liječenoj od raka.

Pored Starog mosta tako su u zlatnu boju večeras obojeni Zemaljski muzej, Akademija likovnih umjetnosti i Zgrada institucija BiH u Sarajevu, zgrada Kantonalne privredne komore u Tuzli i Kapetanova kula u Bihaću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije