Svijest / Zlatni septembar: Borba koju prolaze mališani s rakom je mukotrpna i duga

18. 09. 2019. u 09:25:00 Fena

Shares: 64

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" 1. septembra u Sarajevu krenulo je sa kampanjom Zlatni septembar - mjesec podizanja svijesti o dječijem raku pod sloganima "Život poslije raka" i "Borba se nastavlja".

Vijećnica i Stari most u zlatnoj boji: Podrška djeci oboljeloj od raka

Mnogi gradovi dočekali su Zlatni septembar i spremno ga obilježili na najljepši način. Sarajevo i Mostar su se već prve noći mjeseca septembra priključili podizanju svijesti o dječijem raku osvjetljenjem Vijećnice i Starog Mosta u zlatnu boju i projekcijom zlatne vrpce.

U četvrtak 19. septembra u Hadžićima bit će pružena podrška ovoj kampanji u parku Meram - Konya od 12 do 17 sati te u multimedijalnoj sali Općine Hadžići od 18.00 sati bit će upriličena projekcija i premijera filma "Velika bijela kuća".

Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi. Upravo tokom ovog mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice, saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Cilj Zlatnog septembra i jeste da se podigne svijest o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja. Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, dovoljno govori sama za sebe. Za četvrtu porodicu dogodi se nezamislivo, poručili su iz Udruženja "Srce za djecu".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA