Foto / Pogledajte Sarajevo u zlatnoj boji: Počela kampanja Život poslije raka...

01. 09. 2020. u 20:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U znak podrške kampanji Zlatni septembar "Život poslije raka... Borba se nastavlja" večeras je osvijetljeno nekoliko građevina u 4 bh. grada.

Tako su u zlatnoj boji u Sarajevu osvijetljeni Zemaljski muzej, Akademija likovnih umjetnosti i zgrada institucija BiH.

U Mostaru je osvijetljen Stari most, a planirano je da, također od 20 sati do ponoći, budu osvijetljeni i zgrada Kantonalne privredne komore u Tuzli, te Kapetanova kula u Bihaću.

Time je zvanično počeo Zlatni septembar, mjesec podizanja svijesti o dječijem raku, u organizaciji Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Tokom septembra je planirano niz aktivnosti.

Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi.

“Upravo tokom ovog, nama bitnog, mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice. Cilj Zlatnog septembra i jeste da podignemo svijest o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja. Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, dovoljno govori sama za sebe. Za četvrtu porodicu dogodi se nezamislivo“, istakli su ranije iz Udruženja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA