Željko Komšić se sastao sa Milom Đukanovićem i Vjosom Osmani

Radiosarajevo.ba
Željko Komšić se sastao sa Milom Đukanovićem i Vjosom Osmani
Foto: Predsjedništvo BiH / Željko Komšić se sastao sa Milom Đukanovićem i Vjosom Osmani

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić se danas sastao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i predsjednicom Kosova Vjosom Osmani.

Sve troje se ovih dana nalaze na Godišnjem zasjedanju Generalne skupštine UN-a u New Yorku.

Podsjetimo, Željko Komšić se jučer obratio pred Generalnom skupštinom između ostalog kazavši kako 'pojedine politike žele imati 'Zlatni ključ' kako bi upravljali ili donosili odluke u Bosni i Hercegovini'.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

"Pojedine politike, kroz forsiranje diskriminacije i nejednakosti građana Bosne i Hercegovine, žele izvršiti upad u ustavno-pravni sistem moje zemlje, kako bi imali 'Zlatni ključ' ili 'Zlatnu dionicu' upravljanja i donošenja svih odluka u mojoj zemlji, iako po svim aktima međunarodnog prava, kao što je to Povelja Ujedinjenih nacija, oni to ne bi smjeli činiti. Njihove tendencije na diplomatskom planu u kojima negiraju temeljna ljudska prava pojedinaca, kako bi kroz neka imaginarna kolektivna prava ostvarili veoma jasne ciljeve, prevazilaze dobrosusjedske odnose, jer se i u tim aktivnostima i namjerama krije strateški cilj prisvajanja dijela teritorije Bosne i Hercegovine", naglasio je Komšić.

Danas se pred Generalnom skupštinom UN-a prisutnima obratio i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Komšić, Osmani i Đukanović u New Yorku su razgovarali o brojnim regionalnim temama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije