Željka Cvijanović: Okvirni datum za popuštanje mjera - 10. maj

Srna
Željka Cvijanović: Okvirni datum za popuštanje mjera - 10. maj
Foto: Anadolija / Željka Cvijanović

Predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta RS Željka Cvijanović istakla je da je 10. maj okvirni datum za popuštanje mjera koje su primjenjene zbog pandemije virusa korona, jer će do tada proći tri najvažnija dana kada se očekuje masovno okupljanje građana - Vaskrs, koji je već prošao, zatim 1. maj i 6. maj - Đurđevdan.

"Nakon što prođu svi ovi važni datumi, mogli bismo da relaksiramo mjere koje su uvedene. Ali, sve će zavisiti od epidemiološke situacije u zemlji", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je namjera da se već od 27. aprila počne s uvođenjem određenih olakšica kada je riječ o ograničavajućim mjerama tokom pandemije, koje će se ticati pojedinih djelatnosti i zanatskih radnji koje ne podrazumijevaju masovni kontakt, ali najvidljivije opuštanje mjera moglo bi da se očekuje 10. maja.

"Socijalna distanca ostaje jedan od prioriteta, kao i zaštita koju će pojedinci morati da nose da bi situacija bila pod kontrolom. Nadamo se da brojevi zaraženih neće porasti, da će opadati i da ćemo moći postepeno, veoma blago i polako, da se vraćamo u normalan režim", navela je Cvijanovićeva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije