Zelenika: Za HDZ Hrvati u BiH su samo stoka koja za njih treba glasati

Radiosarajevo.ba
Zelenika: Za HDZ Hrvati u BiH su samo stoka koja za njih treba glasati
Foto: Parlamentarna skupština BiH / Diana Zelenika

Diana Zelenika (HDZ 1990), bivše kandidtkinje za članicu Predsjedništva BiH, oštro je reagirala na odluku vlasti Republike Hrvatske o ponovnom uvođenju samoizolacije za građane Bosne i Hercegovine koji ulaze u Hrvatsku.

"Povodom izjave ministra Božinovića o 'istočnim susjedima' i njihovoj samoizolaciji mogu reći da on i njegova stranka Hrvate u BiH smatraju stokom koju samo treba ugurati u autobuse i dovesti na birališta da glasuju ZNA SE za koga jer u protivnom gubimo konstitutivnost, jednakopravnost... Sve u cilju 'nacionalnog interesa'! A da bi ih utrpali u autobuse trebaju i ostati kod kuće! A poslije 5. jula i naše potrošene kune bit će im slatke", napisala je na društvenim mrežama Zelenika. 

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske šaf nacionalnog kriznog štaba Davor Božinović, jučer saopćio vijest da građani iz BiH, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije po ulasku u Hrvatsku trebaju ići u 14 dana karantina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije