Zbog puknute cijevi jako otežan saobraćaj na magistrali u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Zbog puknute cijevi jako otežan saobraćaj na magistrali u BiH
FOTO: Arhiv / Stanje na cestama

Zbog puknute glavne vodovodne cijevi na magistralnom putu Ljubuški-Vitina, kod mjesta Radišići, nakon višesatne obustave, od jutros se saobraća naizmjenično, jednom trakom, javljaju iz BIHAMK-a.

Uskoro se očekuje normalizacija saobraćaja.

Kada je u pitanju stanje na putevima u našoj zemlji, na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima u jutarnjim satima moguća je mjestimična poledica.

Stoga se savjetuje opreznija vožnja. Iz BIHAMK-a podsjećaju i da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Magle ima mjestimično na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Zbog izvođenja neophodnih radova za danas je planirano zatvaranje preticajne trake na autoptu A1, smjer Zenica-Kakanj, u blizini petlje Kakanj.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla, Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Čitluk-Međugorje (crna tačka Potpolje), Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije