Vozači oprez: Danas početak radova na još jednoj cesti u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Vozači oprez: Danas početak radova na još jednoj cesti u BiH
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutarnja magla, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Drinu, Lašvu, Vrbas, Sanu i Savu.

Stoga iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u srijedu ujutru savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje - Kaonik, zbog čega će se iz smjera Kaonika (Viteza) saobraćati jednom trakom na mostu, dok će se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg - Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Špionica), Maglaj - Doboj (Mravići), Šićki Brod - Srebrenik, Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do osam sati na relaciji Doljani – Žitomislići – Buna – Dračevice - Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od sedam do 19 sati, zaključuju iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije