Zbog nevremena odgođeno obilježavanje 30. godišnjice bitke za Žuč

1
Radiosarajevo.ba
Zbog nevremena odgođeno obilježavanje 30. godišnjice bitke za Žuč
Foto: Novi grad Sarajevo / Brdo Žuč

Općina Novi Grad Sarajevo, za danas je planirala obilježavanje Dan odbrane Općine i 30. godišnjicu slavne bitke za oslobađanje Žuči od agresora, godišnjicu pobjede i odbrane od agresije.

Međutim, zbog nevremena koje je pogodilo Sarajevo, manifestacija je odgođena za 14. juni. Ovu informaciju je potvrdio načelnik Semir Efendić.

"Zbog nevremena i kiše u Sarajevu, te najave nastavka padavina, manifestacija na Žuči planirana večeras u 18 sati prolongira se za šest dana, dakle 14. 06., s obzirom da je ista planirana na otvorenom ( lokalitet Golo brdo, Žuč). Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i nadamo se viđenju naredne sedmice.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Sve dodatne informacije bit će na vrijeme objavljene na službenim stranicama Općine Novi Grad Sarajevo", saopćio je Efendić.

Na platou Golog Brda bila je planirana manifestacija uz prigodan program i ručak za oko 2.000 posjetilaca.

"Najviše teritorije u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu oslobođeno je upravo 8. juna 1992. godine na teritoriji Žuči, i to je bila jedna od prvih pobjeda Armije RBiH. Općina Novi Grad imala je 25.000 vojnika, veliki broj njih dao je svoje živote za odbranu države od agresora, za slobodu u kojoj mi danas živimo, to je ono zbog čega smo dužni da ih se sjećamo, ali i naših slavnih pobjeda.

U nastojanju da od zaborava otrgne sve ono što se dešavalo u periodu agresije na našu domovinu, Općina Novi Grad Sarajevo baštini kulturu sjećanja na period odbrambeno-oslobodilačkog rata, ne zaboravljajući one koji su zalužni za slobodu u kojoj danas živimo", saopćeno je ranije iz Općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije