Općina Novi Grad objasnila zašto će građani plaćati parking na Alipašinom Polju

6
Radiosarajevo.ba
Općina Novi Grad objasnila zašto će građani plaćati parking na Alipašinom Polju
Foto:Općina Novi Grad Sarajevo / Parking na Alipašinom polju

Općina Novi Grad Sarajevo izdala je saopćenje povodom informacija koje su se pojavile u medijima , a vezane su za najavu protesta građana Mjesne zajednice "Alipašino Polje A-1", u vezi rješavanja saobraćaja u mirovanju u Mjesnoj zajednici "Alipašino Polje A -1".

U nastavku saopćenje iz Općine Novi Grad Sarajevo prenosimo u cijelosti:

"Obavještavamo javnost da je inicijativa za izgradnju većeg parkinga u ulici Bajrama Zernunija 2018. godine protekla od stanara obližnjih zgrada i Savjeta mjesne zajednice, i da je u samom startu dogovoreno da se parking čuva 24 sata, što podrazumijeva određene troškove.

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Prije početka izgradnje parkinga održano je nekoliko zborova građana na kojima je donesen zaključak da se izgradi parking u toj ulici i zatvori šetnica u ulici Trg solidarnosti za motorni saobraćaj.

Nakon završetka izgradnje parkinga u ulici Bajrama Zenunija, pristupilo se provođenju ankete među građanima o načinu korištenja parking mjesta s obzirom na to da je novoizgrađeni parking bio uzurpiran od strane zaposlenika okolnih poslovnih subjekata, te da ponovo građani nisu bili u mogućnosti parkirati vozila.

Stoga je ponovo provedena anketa među građanima, od kojih je dvije tećine bilo za korištenje parkinga uz naplatu (od 303, njih 209 se izjasnilo sa za, a 94 je odgovorilo ne). Nakon toga uslijedile su naredne ankete, gdje su članovi Savjeta MZ putem plakata postavljenih na svaki ulaz u stambenu zgradu obavijestili građane da se u Mjesnoj zajednici mogu prijaviti i rezervisati parking mjesto. U sklopu te aktivnosti 103 stanara su se izjasnila za rezervaciju parking mjesta, koja će se čuvati tokom 24 sata uz naplatu troškova čuvanje.

Javno preduzeće Lokom od 1. juna, preuzelo je upravljenje i 24–satno čuvanje parkinga u toj ulici, kako je i dogovoreno sa građanima na sastancima" navodi se u saopćenju Općine Novi Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije