Općina Novi Grad Sarajevo radi sanaciju 58 parkinga

Radiosarajevo.ba
Općina Novi Grad Sarajevo radi sanaciju 58 parkinga
Foto: Općina Novi Grad / Sanacija parkinga u Općini Novi Grad Sarajevo

Općina Novi Grad Sarajevo radi na sanaciji 58 parkinga u naseljima Dobrinja, Mojmilo, Saraj - Polje, Alipašino - Polje, Otoka, Hrasno, Čengić - Vila, navodi se na internet stranici Općine Novi Grad Sarajevo.

U sklopu radova sanirat će se oštećenja i udarne rupe na parkinzima, zatim nivelisanje šahtova i šibera, kao i čišćenje i uklanjanje otpadaka.

Nakon toga, na svim parkinzima bit će postavljena nova plastična horizontalna signalizacija kojom će se označiti mjesta za parkiranje i smjerovi kretanja vozila, čime će se uvesti više reda na parkinzima.

Radnici firme "AME" već su završili sanaciju šest velikih parkinga u naselju Dobrinja i rade na pripremi za sanaciju udarnih rupa na parkingu kod Dobrinjske gimnazije.

U narednim danima radit će se pripremni radovi za sanaciju još oko deset parkinga na Dobrinji, nakon čega slijede radovi u naselju Mojmilo, a potom u Saraj - Polju i u drugim novogradskim naseljima.

Za navedene radove iz općinskog budžeta osigurane su 163.000 konvertibilnih maraka. 

Uporedo sa navedenim radovima Općina Novi Grad radi i na obnovi i modernizaciji rasvjete na parkinzima na kojima će stara i dotrajala rasvjeta biti zamijenjena modernom led tehnologijom.

Također, ove godine započet je i projekat izgradnje potpuno novih parkinga koji bi u konačnici trebao rezultirati rješavanjem pitanja saobraćaja u mirovanju. U ovoj godini na području Novog Grada bit će izgrađeno više od 600 novih parking mjesta, a projekat će biti nastavljen i u idućoj godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije