BiH / Zbog golišave fotografije na poslu zaposlenici UIO premješteni da rade u skladištu

28. 12. 2017. u 09:13:00 S. H.

Shares: 87

Službenicima UIO BiH zbog golišave masaže u toku radnog vremena promijenjeno je radno mjesto.

Naime, drugostepenom presudom troje službenika Uprave za indirektno oporezivanje vraćeno je na posao uz manje plaće.

Istovremeno,  glavni akteri afere "masaža" Aida Đuzel i Davod Džombić premješteni su da rade u skladištu naredne dvije godine, dok je fotograf cijele afere premješten u skladište na godinu dana, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik UIO-a BiH Ratko Kovačević. 

Oni su prije toga sa srednjom stručnom spremom radili poslove kancelarijskog tipa, a sada rade na poslovima slaganja robe.

Prvostepeni disciplinski postupak protiv Aide Đuzel i Davoda Džombića najprije je odredio novčanu kaznu u visinu od 30 posto plaće zaposlenika u periodu od šest mjeseci.

Žalbu na odluku podnio je direktor UIO BiH koji je ovu kaznu smatrao preblagom, stoga je donesena ovakva drugostepena odluka.

Podsjećamo, u martu ove godine tri službenika Uprave za indirektno oporezivanje su suspendirana s radnog mjesta, zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja na radnom mjestu i nanošenja štete ugledu UIO, a povodom objavljenih fotografija neprimjerenog sadržaja.

Na fotografiji, podsjećamo, nalazi se navodno jedan od zaposlenika u IT sektoru i jedna službenica, opet navodno sekretarica jednog od pomoćnika - vide se gole noge i zadnjica žene koja leži na stolu, a koju zaposlenik "masira" tokom radnog vremena.

NEMA KOMENTARA