Istraga u UIO BiH zbog sporne fotografije: Sve će se znati za tri dana

Radiosarajevo.ba
Istraga u UIO BiH zbog sporne fotografije: Sve će se znati za tri dana
Danas je u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH održan sastanak zbog jučer objavljenih fotografija neprimjerenog sadržaja u bh. medijima.

Kako je saopćeno iz UIO, direktor Uprave Miro Džakula dao je nalog za postupanje Odsjeku za unutrašnju kontrolu, koji u naredna tri dana treba prikupiti sve relevantne činjenice u vezi sa spornim događajem, te pokušati utvrditi stvarnu autentičnost spornih fotografija.

"Između ostalog bit će uzete izjave svih zaposlenih koji su bili uključeni u navedeni događaj, ili koji imaju bilo kakva saznanja vezano za isti.

Po utvrđivanju stvarnog činjeničnog stanja nadležni Odsjek za unutrašnju kontrolu predložit će direktoru UIO i eventualne naredne mjere koje će poduzeti u smislu utvrđivanja odgovornosti, a u skladu s važećim propisima koje primjenjuje Uprava za indirektno oporezivanje", saopćeno je iz UIO.

Na fotografiji, podsjećamo, nalazi se navodno jedan od zaposlenika u IT sektoru i jedna službenica, opet navodno sekretarica jednog od pomoćnika - vide se gole noge i zadnjica žene koja leži na stolu, a koju zaposlenik "masira" tokom radnog vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije