Nakon sporne fotografije: Kako su kažnjeni sekretarica, "maser" i snimatelj

Radiosarajevo.ba
Nakon sporne fotografije: Kako su kažnjeni sekretarica, "maser" i snimatelj
Tri službenika Uprave za indirektno oporezivanje bit će suspendirana s radnog mjesta, zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja na radnom mjestu i nanošenja štete ugledu UIO, a povodom objavljenih fotografija neprimjerenog sadržaja.

"Suspenzija s radnog mjesta se izriče zbog teže povrede radne dužnosti i trajat će do okončanja disciplinskog postupka. Osim tri prethodno pomenuta službenika, disciplinski postupci bit će pokrenuti i protiv ostalih zaposlenih koji su imali saznanja o neprimjerenom i nedoličnom ponašanju u Upravi, ali tu informaciju nisu proslijedili nadležnoj organizacionoj jedinici ili direktno Kabinetu direktora", saopćeno je iz UIO.

Ove mjere, kako se dodaje, "rezultat su utvrđenog činjeničnog stanja i izjašnjenja datih od strane svih onih koji su učestvovali ili bili upoznati sa spornim događajem, a koje je proveo Odsjek za unutrašnju kontrolu u UIO".

Na fotografiji, podsjećamo, nalazi se navodno jedan od zaposlenika u IT sektoru i jedna službenica, opet navodno sekretarica jednog od pomoćnika - vide se gole noge i zadnjica žene koja leži na stolu, a koju zaposlenik "masira" tokom radnog vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije