Zbog bolesti jednog od optuženih: Odgođeno suđenje Arslanagiću i drugima

1
Fena
Zbog bolesti jednog od optuženih: Odgođeno suđenje Arslanagiću i drugima
CIN / Bivši direktor „Bosnalijeka“ Edin Arslanagić

Suđenje Edinu Arslanagiću i drugima, koje je trebalo biti nastavljeno danas u Kantonalnom sudu Sarajevo, odgođeno je usljed bolesti jednog od optuženih.

Nastavak suđenja u ovom predmetu zakazan je za 31. januar, saznaje Fena u Kantonalnom sudu.

Optužnica uz Edina Arslanagića, bivšeg generalnog direktora Bosnalijeka, tereti i Šefika Handžića, Hasana Šepu, Aidu Selvić i Jasmina Šepu za inkriminacije koje su, prema tužbenim navodima, počinili kao uposlenici farmaceutske kompanije Bosnalijek d.d. Sarajevo, te firmi Brštanica d.o.o. Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Akteri slučaja se terete za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom i krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora, a u vezi s poslovnim aranžmanima kompanije ‘Bosnalijek’ i spomenutih firmi.

Suđenje Arslanagiću i drugima, koje se odnosi na inkriminacije iz perioda 2005-2012. godina, počelo je polovinom oktobra 2016. godine, a na temelju optužnice od 24. decembra 2015. i u fazi je dokaznog postupka odbrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije