Završeno ročište Osmanu Mehmedagiću: Tužilaštvo traži jednomjesečni pritvor

0
Radiosarajevo.ba
Završeno ročište Osmanu Mehmedagiću: Tužilaštvo traži jednomjesečni pritvor
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Advokatski tim Osmana Mehmedagića

Završeno je ročište u Sudu Bosne i Hercegovine direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću koji je priveden prije dva dana.

Zatraženo je određivanje jednomjesečnog pritvora, dok je odbrana zatražila da ga puste na slobodu. Odluka bi trebala biti poznata u toku dana.

Tužilac Dubravko Čampara zatražio je pritvor za Mehmedagića zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i iz razloga što bi njegovo puštanje na slobodu moglo prouzročiti uznemirenje javnosti i građana, s obzirom na to da su već evidentirani elementi narušavanja sigurnosti povezani s lišavanjem slobode navedenog osumnjičenog.

Senka Nožica, advokatica Osmana Mehmedagića, kazala je da nema krivičnog djela i dodala je da je njen branjenik uhapšen nezakonito.

“Hapšenje našeg branjenika je kroz određen medije najvljivano punih mjesec dana, ako to nije diktirano određnim političkim uticajem onda ne znam šta je. Ja uzimam sebi za pravo da kažem da jeste jer se radi o poziciji našeg branjenika koja je interesantna za preslagivanje vlasti”, kazala je Nožica, piše N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije