Završeni projekti u cestovnoj infrastrukturi Vogošće, Novog Grada i Ilijaša

0
Radiosarajevo.ba
Završeni projekti u cestovnoj infrastrukturi Vogošće, Novog Grada i Ilijaša
Foto:Facebook / Popravak cestovne infrastrukture

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas sa direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem neke od završenih projekata u cestovnoj infrastrukturi na području općina Vogošća, Novi Grad i Ilijaš.

Okončana je posljednja faza radova u ulici Muje Šejte u dužini od 440 metara, čime je završena dionica od ukupne dužine 2080 metara, od čega je 1020 metara od kantonalnog značaja. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 1,6 miliona KM.

"Navedeni projekt, koji je pokrenut 2019. godine i rađen u četiri faze, je od izuzetnog značaja jer predstavlja alternativni pravac i vezu između općina Vogošća i Novi Grad, od magistralne ceste M-18 preko brda Žuč do općine Novi Grad i naselja Otoka", rekao je ministar Šteta.

Novi Grad je bogatiji za novu dionicu saobraćajnice u ulici Avde Palića. Prema procjenama, ova cesta je od kantonalnog značaja jer je veza između Rajlovca i ulice Adema Buće.

Ukupna dužine saobraćajnice, koja je u prethodne četiri godine rekonstruisana, iznosi 2,3 km, a vrijednost projekta iznosi 1.031.077 KM. Za realizaciju projekta Direkcija za puteve KS obezbijedila je 740.000 KM, a Općina Novi Grad ostatak sredstava.

"Obišli smo i završene projekte u Ilijašu koje smo realizirali na zahtjeve mještana naselja Vlaškovo i Misoča. U Misoči su urađena dva lokalna puta dužine 1350 metara, a u Vlaškovu 950 metara. Također je završen projekat obnove saobraćajnica kod zgrada socijalnog stanovanja u Ilijašu čija je vrijednost 385.000 KM.

Obnova saobraćajnica i projekti koji infrastrukturno povezuju općine su od velikog značaja za građane kantona i interes Ministarstva saobraćaja je da nastavimo raditi na velikim projektima koji će obezbijediti sigurne i kvalitetne saobraćajnice, rasterećenje saobraćaja i veću povezanost naselja", istakao je ministar Šteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije