Budite strpljivi: Počela rekonstrukcija saobraćajnice u centru Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Budite strpljivi: Počela rekonstrukcija saobraćajnice u centru Sarajevu
Foto: Vlada KS / Počela rekonstrukcija saobraćajnice u centru Sarajevu

Počela je rekonstrukcija sarajevske ulice Hamdije Kreševljakovića - na dijelu od Drvenije do Austrijskog trga.

Prva faza projekta uključivat će dionicu od Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti do raskrsnice kod Bakr-babine džamije.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će u noćnim satima biti potpuno obustavljen od 23:00 do pet sati ujutro, dok će se u toku dana odvijati jednom saobraćajnom trakom.

Radovi će se intenzivnije izvoditi noću, kako bi se izbjegle saobraćajne gužve, dok će se u toku dana raditi smanjenim intenzitetom.

Inače, cijeli projekat obuhvatit će dionicu od Drvenije do Austrijskog trga, ukupne dužine cca 450 metara, kao i trolejbusku okretnicu dužine cca 200 metara.

Projekt je vrijedan cca 600.000 KM.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač nakon održanog sastanka posjetili gradilište.

Rekonstruisat će se 650 metara saobraćajnice, od Drvenije do Trga Austrije, za šta je Ministarstvo izdvojilo 537.000 KM.

"Ova ulica je važna i radi novih trolejbusa koji dolaze početkom iduće godine. Zadovoljni smo početkom radova i činjenicom da će noćni radovi smanjiti gužvu u ovom dijelu grada. Radovi koji se budu izvodili tokom dana neće uticati na odvijanje saobraćaja. Pred nama je još mnogo značajnih projekata koje ćemo raditi u ovoj općini", rekao je ministar Šteta.

Ulica Hamdije Kreševljakovića nalazi se u užoj gradskoj jezgri i ima ogroman značaj za cijeli grad jer se koristi, kako za putnički, tako i javni gradski (trolejbuski) saobraćaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije