Završena radna večera kod Sattlera: Ni Izetbegović ni Čović nisu davali izjave

16
Radiosarajevo.ba
Završena radna večera kod Sattlera: Ni Izetbegović ni Čović nisu davali izjave
PrtScr/Avaz / Nije bilo izjava za medije

Radna večera koja se održavala u Sarajevu večeras u rezidenciji šefa delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera završena je.

Prvi je večeru napustio lider SNSD-a Milorad Dodik (o čemu možete čitati OVDJE), a nije bio raspoložen za davanje izjava.

Istog raspoloženja bili su i drugi gosti na radnoj večeri, jer niko od njih nije htio razgovarati s novinarima.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Dodajmo da su večeri, osim Dodika i Sattlera, prisustvovali još i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, zatim prvi čovjek Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović, ali i specijalni američki izaslanik Matthew Palmer te predstavnica EU Angelina Eichhorst.

Nakon Dodikovog odlaska, dodajmo i to, u rezidenciji je nestalo električne energije...

Podsjećamo, u Sarajevu je danas počeo novi krug pregovora o izmjenama izbornog zakona, koji predvode Palmer i Eichhorst.

Međunarodna zajednica proteklih je mjeseci intenzivirala dolaske u Sarajevo, kako bi došlo do dogovora među političkim čelnicima, i isticala da se reforme moraju napraviti u ovoj, neizbornoj godini.

Međutim, u dosadašnjim pregovorima nije bilo konkretnih rezultata pa je američki izaslanik Palmer kazao kako dogovor o Izbornom zakonu očekuje do proljeća sljedeće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije