Dodik žurno napustio večeru kod Sattlera - ostali Čović i Izetbegović

13
Radiosarajevo.ba
Dodik žurno napustio večeru kod Sattlera - ostali Čović i Izetbegović
Foto: RTRS / Dodik pri dolasku u rezidenciju

Milorad Dodik, šef Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, večeras je žurno napustio radnu večeru u Sarajevu.

Radna večera održava se u rezidenciji šefa delegacije Europske unije u našoj zemlji Johann Sattlera.

Inače, ovom susretu prisustvuju još i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, zatim prvi čovjek Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović, ali i specijalni američki izaslanik Matthew Palmer te predstavnica EU Angelina Eichhorst.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Oni još uvijek nisu napustili radnu večeru.

Dodik po izlasku nije davao izjave novinarima.

Podsjećamo, u Sarajevu je danas počeo novi krug pregovora o izmjenama izbornog zakona, koji predvode Palmer i Eichhorst.

Međunarodna zajednica proteklih je mjeseci intenzivirala dolaske u Sarajevo, kako bi došlo do dogovora među političkim čelnicima, i isticala da se reforme moraju napraviti u ovoj, neizbornoj godini.

Međutim, u dosadašnjim pregovorima nije bilo konkretnih rezultata pa je američki izaslanik Palmer kazao kako dogovor o Izbornom zakonu očekuje do proljeća sljedeće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije