Sarajevo / Dodik žurno napustio večeru kod Sattlera - ostali Čović i Izetbegović

29. 11. 2021. u 20:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Milorad Dodik, šef Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, večeras je žurno napustio radnu večeru u Sarajevu.

Radna večera održava se u rezidenciji šefa delegacije Europske unije u našoj zemlji Johann Sattlera.

Inače, ovom susretu prisustvuju još i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, zatim prvi čovjek Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović, ali i specijalni američki izaslanik Matthew Palmer te predstavnica EU Angelina Eichhorst.

Oni još uvijek nisu napustili radnu večeru.

Dodik po izlasku nije davao izjave novinarima.

Podsjećamo, u Sarajevu je danas počeo novi krug pregovora o izmjenama izbornog zakona, koji predvode Palmer i Eichhorst.

Međunarodna zajednica proteklih je mjeseci intenzivirala dolaske u Sarajevo, kako bi došlo do dogovora među političkim čelnicima, i isticala da se reforme moraju napraviti u ovoj, neizbornoj godini.

Međutim, u dosadašnjim pregovorima nije bilo konkretnih rezultata pa je američki izaslanik Palmer kazao kako dogovor o Izbornom zakonu očekuje do proljeća sljedeće godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (13)