Završen sastanak predstavnika GRAS-a s Vladom KS: Šta je dogovoreno?

Radiosarajevo.ba
Završen sastanak predstavnika GRAS-a s Vladom KS: Šta je dogovoreno?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nail Žilić

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar saobraćaja Adnan Šteta i ministar za boračka pitanja Omer Osmanović, održali su danas sastanak s predstavnicima GRAS-a.

Prema riječima Naila Žilića, koordinatora GRAS-a, koji je prisustvao sastanku, premijer Forto zajedno sa Vladom KS i predstavnicima GRAS-a, nakon sastanka se uputio u banku gdje će probati naći rješenje za deblokadu računa.

"Dogovor je da odu u banku i da vide postoji li mogućnost da se deblokira račun, da bi isplatili sve one tužbe koje iznose preko osam miliona maraka. Kako stvari trenutno stoje isplatit će četiri miliona maraka. Rekli su da ukoliko ne postignu dogovor sa bankom da će se vratiti ovdje u prostorije GRAS-a", kazao je Žilić.

Nail Žilić - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Nail Žilić

Predsjednik Sindikata GRAS-a Amir Muminović nije zadovoljan ishodom današnjeg sastanka, te je najavio da će vjerovatno doći do novih protesta i buntova.

"Ono što nam je rečeno da delegacija ide u banku zajedno sa advokatom, gdje bi trebalo banci biti garantovano da neće biti problema od strane advokata. Kakav će biti odgovor iz banke, ja zaista ne znam. Rekli su nam javiti čim završe sa sastankom. Ljudi su se razišli i svi čekaju povratnu informaciju. Nezahvalno je da sad prognoziramo šta će i kako će biti. Bit će vjerovatno protesta i buntova, a dokle će to dovesti ne znam. Pustit ćemo da se desi pa ćemo vidjeti. Direktor i Vlada KS daju sve od sebe, a razumijem i advokata, koji također radi svoj posao", istakao je Muminović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije