Sarajevo / Zavod za izgradnju KS o spornoj lokaciji na Dobrinji: Zemljište nije naše

08. 06. 2020. u 16:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zavod za igradnju Kantona Sarajevo oglasio se izgradnje zgrade u ulici Gandijeva, u sarajevskom naselju Dobrinja. Radi se o lokaciji na entitetskoj liniji. 

"U vezi izgradnje zgrade u ulici Gandijeva obavještavamo vas da smo došli do saznanja da je je Općina Istočna Ilidža dana 13.05.2020.godine izdala građevinsku dozvolu za izgradnju kolektivnog stambeno-poslovnog objekta na teritoriji RS-a, na entitetskoj liniji na Dobrinji. Službenici Zavoda su u nekoliko navrata nakon saznanja o izdatoj dozvoli izlaskom na teren utvrdili činjenice da se planirani objekat ne nalazi na zemljištu Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, ni u enititetu FBIH", saopćeno je iz zavoda. 

Kako su potvrdili, Pravobranilaštvo Općine Novi Grad Sarajevo podnijelo je zahtjev za provođenje nadzora i ukidanja Rješenja Općine Istočna Ilidža bod 13.05.2020.godine, obzirom da predmetni objekat nema sve uslove za izgradnju.

Zavod će, kako kažu, u rješavanju ovog problema usko sarađivati sa Općinom Novi Grad Sarajevo radi rješavanja nastalih problema.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA