BiH / Zatražena smjena Gorana Opsenice zbog "skandaloznog medijskog nastupa"

02. 12. 2020. u 17:09:00 Fena

Shares: 0

Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar i Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona zahtijevaju od Vlade ovog kantona hitnu smjenu ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK Gorana Opsenice zbog "skandaloznog medijskog nastupa". 

"Zbog skandaloznog nastupa resornog ministra zdravstva dr. Gorana Opsenice sinoć u programu na jednoj televiziji, a posebno radi vrijeđanja i omalovažavanja zdravstvenih radnika u HNK-u, tražimo od Vlade njegovu smjenu", navodi se u saopćenju Nezavisnog sindikata SKB-a Mostar i Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK.

Sramotno je da ministar Opsenica ima obraza da, nakon toliko naših dopisa, zahtjeva i pokušaja da se sjedne za pregovarački stol u javnom eteru, pokušava poniziti i omalovažiti njihove predstavnike radi njihovog kritičkog odnosa prema njegovom radu na čelu resornog ministarstva i samog njegovog odnosa prema zdravstvenim radnicima, dodaje se.

"Očekujemo pismeno očitovanje Vlade HNK-a po našem zahtjevu", piše u saopćenju. 

Podsjećamo kako su zdravstveni radnici HNK-a u ponedjeljak, 30. novembra, najavili kako će 10. decembra u 8 sati stupiti u generalni štrajk koji će, kako su kazali, trajati dok se njihovi zahtjevi ne ispune.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)