Nermin Nikšić prokomentirao ostavku Saše Magazinovića

3
Radiosarajevo.ba
Nermin Nikšić prokomentirao ostavku Saše Magazinovića
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Saša Magazinović podnio je ostavku na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDP-a.

Ovo je njegova reakcija na jučerašnju vijest da je srebrenički ogranak ove partije uhapšen jer je na lokalnim izborima "prljavo igrao" za srpskog načelničkog kandidata Mladena Grujičića.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić se oglasio nakon Magazinovićeve odluke.

"Kako sam još u fazi oporavka sa Sašom Magazinovićem sam razgovarao telefonski. Objasnio je da je to njegov lični čin, da ostavka nije usmjerena protiv bilo koga, da nema druge pozadine, te da ostaje na raspolaganju Socijaldemokratskoj partiji BiH u punom kapacitetu i znanju da se dogovorimo oko njegovog budućeg angažmana.

Svakako da on svojim političkim iskustvom može još puno dati i da treba biti dio SDP-ovog tima", napisao je Nikšić na svojoj Facebook stranici.

On je istaknuo da su njihovi ključni prioriteti u narednom periodu izbori u Mostaru, priprema i analiza lokalnih izbora, rekonstrukcija kantonalnih vlada, priprema i pospremanje u samom SDP-u, koje je neminovnost nakon analize rezultata lokalnih izbora i rada organizacija.

"SDP ima odgovornost za još brojne političke procese, koji se moraju nastaviti. Reforme neće izostati u SDP-u, ali ni ova situacija neće biti prilika da naši politički protivnici ruše SDP", zaključio je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije