Zastupnici Skupštine KS ogromnom većinom podržali prof. dr. Gavrankapetanovića

Radiosarajevo.ba
Zastupnici Skupštine KS ogromnom većinom podržali prof. dr. Gavrankapetanovića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

Skupština Kantona Sarajevo sa 16 glasova "za", 11 "protiv" i pet "suzdržanih" nije usvojila inicijativu zastupnice Naroda i pravde Arijane Memić kojom se traži smjena generalne direktorice i menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebije Izetbegović.

S druge strane, na današnjoj sjednici zastupnici su sa 25 glasova "za" i jednim suzdržanim podržali inicijativu Jasne Duraković (SDP BiH) kojom se daje podrška prof.dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, v. d. direktora Opće bolnice #Prim.dr. Abdulah Nakaš“. 

"U teškim trenucima za zdravstvo koje je dodatno pogoršano pandemijom koronavirusa, kad nam je zdravsteni sistem ugrožen, a svaki zdravtstveni radnik potreban, naoričito stručnjak koji je svojim dugogodišnjim radom bio na usluzi pacijentu, Skupština KS oštro osuđuje kampanju koja se vodi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i dajemo punu podršku radu za dobro pacijenata te u obnovni i jačanju zdravstvenog sisitema KS", navela je Duraković u ovoj inicijativi.

Ona je nakon glasanja reagirala i na Facebooku.

"Usvojena Deklaracija: Podrška prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću", napisala je Duraković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije