Sjednica / Sarajevska skupština nije izglasala inicijativu za smjenu Sebije Izetbegović

28. 07. 2020. u 16:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zastupnica Naroda i Pravde u Skupštini Kantona Sarajevo Arijana Memić podnijela je na današnjoj sjednici inicijativu za pokretanje smjene Upravnog odbora, menadžmenta i generalne direktorice KCUS-a prof. dr. Sebije Izetbegović.

Za inicijativu je glasalo 16 zastupnika, protiv 11, dok je pet bilo suzdržano.

Podsjetimo, zastupnica NiP-a inicijativu pokreće iz više razloga čiji sadržaj su različiti problemi i devijacije u radu menadžmenta KCUS-a koji posljedično rezultiraju sve manjim brojem zdravstvenih usluga za stanovništvo, nižim nivoom kvaliteta, zatvorenošću klinika za pacijente, drastičnom neiskorišćenošću kapaciteta, lošom koordinacijom sa ostalim nivoima zdravstvene zaštite i zdravstvenim ustanovama te nepovjerenjem stanovništva – korisnika usluga.

Cilj Incijative je da se nakon smjene imenuje v.d. rukovodstvo koje će brzim i efikasnim mjerama popraviti stanje u korist bolje zdravstvene zaštite građana u uslovima pandemije. Istovremeno, po redovnoj proceduri (konkursom) imenovalo bi se novo rukovodstvo (GD i menadžment) po kriteriju stručnosti i neovisnosti od političkih, ličnih i drugih uticaja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA