Zaražena osmogodišnja unuka prve pacijentice u Širokom Brijegu

Radiosarajevo.ba
Zaražena osmogodišnja unuka prve pacijentice u Širokom Brijegu

Među oboljelim od koronavirusa u Širokom Brijegu je i jedno dijete.

To je prvi slučaj u FBiH gdje je kod djeteta potvrđen COVID-19.

Riječ je o osmogodišnjoj djevojčici, unuci prvozaražene pacijentice iz Širokog Brijega.

Epidemiologinja iz Konjica uputila apel stanovništvu u ovom gradu: Ovo su njene poruke

Drago Martinović, direktor Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona, kazao je da je djevojčica u kućnoj izolaciji i da je dobro kao ostali zaraženi iz Širokog brijega su blisko povezani sa zaraženom staricom te uža porodica i jedna komšinica.

Podsjetimo, čelnici tri kantona sastat će se danas, kako bi odlučili o odlasku u karantin. Radi se o Hercegovačko-neretvanskom kantonu, Zapadno-hercegovačkom i Kantonu 10, javlja portal Jabuka.tv.

Tri kantona idu u karantin?

"Razmatramo uvođenje karantena, kako u lokalnim jedinicama tako i u cijeloj županiji", kazao je na konferenciji za novinare Štaba civilne zaštite HNK-a u Mostaru Pero Pavlović, glasnogovornik Vlade HNK-a.

U Gradskoj vijećnici Mostara danas će biti održana zajednička sjednica predsjednika Vlade HNK i Kriznog štaba HNK sa svim načelnicima i gradonačelnicima tog kantona, kao i zapovjednicima lokalnih uprava civilne zaštite na kojoj će se razgovarati o tome da li je došlo vrijeme da se neki od gradova/općina ili cijeli kanton stavi u karantin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije