Zaposleni u institucijama BiH o protestu: Nemojte da vam bude važnija kafa od bunta

0
Radiosarajevo.ba
Zaposleni u institucijama BiH o protestu: Nemojte da vam bude važnija kafa od bunta
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Samostalni sindikat državnih službenika i zaposlenika održao protest

U Sarajevu će danas biti održan javni protest zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine.

Mirni protest je zakazan u periodu od 10.30 do 11.30 sati, na platou ispred zgrade Parlamentarne skuštine Bosne i Hercegovine – Trg Bosne i Hercegovine.

 Za 11 sati je najavljena sjednica zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi se trebalo odlucivati o budžetu za 2022 godinu, a raspravljat će se i o vraćanju osnovice uposlenika državnih institucija na onu iz 2009. godine koja je iznosila 535 KM.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

"Ako radi ničega onda dođite da podržite vaše kolege koji se i za vas bore mjesecima izlazeći uporno na proteste boreći se za naša zajednička prava koja su nam nepravedno uskraćena.

Taj sat vremena vam neće oduzeti ništa posebno u životu osim što ćete iskoristiti demokratsko pravo da se borite za sve ono što vam/nam je nepravedno uskraćeno. Nemojte da vam bude važnija kafa ili neki izmišljeni posao koji se 'iznenada' pojavio od vas samih. Ako se sami ne izborimo za svoja prava niko drugi neće, budite u to sigurni", poručili su uposlenici državnih institucija.

Oni su također podržali i borbu protiv sistematskog urušavanja institucija BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije