Haris Zahiragić: Ma nije ovo više ni Facebook, nego cirkus vlada!

18
Radiosarajevo.ba
Haris Zahiragić: Ma nije ovo više ni Facebook, nego cirkus vlada!
FOTO: Facebook / Haris Zahiragić

Zastupnik Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić na svom Facebook profilu nakon današnje odluke Vlade KS-a.

Podsjetimo da će ugostiteljski objekti obustaviti rad u narednih 15 dana, te će na snazi biti zabrana kretanja od 21 do pet sati ujutru, koja počinje sutra.

Objavu Zahiragića prenosimo u cijelosti.

"Nakon što su cijeli dan čekali da prebace odgovornost na Vladu FBiH, te zatvore cijelu Federaciju BiH i na taj način unište privredu u svim kantonima, uprkos tome što je epidemiološka situacija kritična samo na području Kantona Sarajevo, sada su donijeli odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata na području KS i policijskom satu od 21:00 sat.

Javnosti te mjere nije saopštio ni premijer Forto, niti bilo ko iz Kriznog štaba KS, već potpredsjednik SDP-a koji osim što ne obnaša niti jednu funkciju u vlasti KS, čak i nije iz KS.

Kako kaže Forto, najbitnije je krizno komuniciranje?

Ma nije ovo više ni Facebook, nego cirkus Vlada!

Posebna je tema to što je i policijski sat od 23:00h, osim što je generalno besmislen, proglašen neustavnim, a sada ga ovi još pomjeraju na 21:00 h?

Posebno produženje 'policijskog sata' nema smisla ako su već zatvorili sve ugostiteljske objekte u KS.

Insistirat ću da Vlada KS adekvatno obešteti sve ugostitelje i njihove radnike.

Ima mnogo para u budžetu Kantona Sarajevo. Ne trebaju nam kapitalni projekti, sada su prioritet životi, zdravlje i radna mjesta!", poručio je Zahiragić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije