Mijatović pojasnio kada se zatvaraju ugostiteljski objekti u KS i koliko neće raditi

5
A. S.
Mijatović pojasnio kada se zatvaraju ugostiteljski objekti u KS i koliko neće raditi
FOTO: Screenshot / Mijatović o zatvaranju ugostiteljskih objekata

Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici koja je održana danas donijela odluku da zatvori ugostiteljske objekte u Kantonu Sarajevo i produži policijski sat.

Tim povodom kontaktirali smo potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića koji nam je pojasnio ovu odluku Vlade KS-a.

"Prijatelji su mi pojasnili da će policijski sat trajati od 21 do 5 sati ujutro. A kada su u pitanju ugostiteljski objekti, oni će se zatvoriti u subotu i 15 dana neće raditi", kazao je za portal Radiosarajevo.ba Vojin Mijatović. 

Podsjetimo, premijer KS Edin Forto je poslao još jednom poruku višim nivoima vlasti da djelimični lockdowni neće imati smisla, no na kraju je ipak donio odluku da zatvori kanton.

Večeras je objavljena i informacija Vlade KS da su Skupštini proslijedili na razmatranje Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo kako bi se osigurale naknade poslovnim subjektima koji su ugroženi epidemiološkom situacijom.

Informacije o tome šta će tačno podrazumijevati ova naknada i za koji period još uvijek nisu poznate, a očekuje se da Vlada KS obrazloži svoje odluke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije