Sud BiH / Zatražena zabrana sastajanja Zolaka s Novalićem, Solakom, Hodžićem...

29. 06. 2020. u 14:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Sudu BiH završeno je ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH za donošenje mjera zabrane Aleksandru Zolaku, direktoru Agencije za lijekove BiH, koji je jedan od osumnjičenih u aferi "Respiratori".

Mjere zabrane bi, prema prijedlogu, trajale 30 dana, a odnose se na zabranu sastajanja s ostalim osumnjičenim osobama u ovom predmetu Respiratori, kao i na zabranu sastajanja sa svjedocima isključivo zaposlenim u Agenciji za lijekove.

U petak je, prema navodima medija, Zolak ispitan u svojstvu osumnjičenog, a istraga još uvijek traje.

Podsjetimo, u ovom predmetu su osumnjičeni Fadil Novalić, premijer FBiH, Fahrudin Solak, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite, i Fikret Hodžić, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva Srebrena malina.

U pitanju je afera uvoza 100 respiratora iz Kine preko Srebrene maline za čak 10,5 miliona KM, i to bez tendera, u jeku pandemije novog soja koronavirusa. Istragom je utvrđeno da su ovi respiratori, uz sve ovo, neupotrebljivi u jedinicama intenzivne njege.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA