Za sufinansiranje 16 projekata u BPK izdvojeno 84.000 KM

0
FENA
Za sufinansiranje 16 projekata u BPK izdvojeno 84.000 KM
Foto: Siniša Pašalić / Ringier / Novac / Ilustracija

Ministar za privredu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Zijad Briga jučer, 25. decembra, je potpisao ugovore s predstavnicima privrednih subjekata kojim su odobrena finansijska sredstva po Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima na području tog kantona za 2023. godinu.

Sredstva za sufinansiranje projekata u ukupnom iznosu 84.000,00 KM odobrena su za 16 privrednih subjekata, kojima se na ovaj način daje mogućnost za dalji privredni razvoj, kao i stvaranje boljeg poslovnog ambijenta i uvjeta za novo upošljavanje.

Riječi zahvalnosti resornom ministarstvu na podršci i investicijama u privredu uputio je direktor kompanije Yusri d.o.o. Nihad Ćulov, naglasivši da se ona vraća višestruko.

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

"Aplicirali smo s namjerom za proširenje proizvodnih kapaciteta. Uspostavili smo pogone za obradu plastike, a sada radimo pogone za obradu metala i ova podrška uz naše investiranje će omogućiti nabavku jedne neophodne mašine", istakao je Ćulov.

Resorni ministar Zijad Briga najavio je da će Vlada BPK Goražde i resorno ministarstvo i u budućnosti nastojati pružati podršku privatnim preduzećima i poduzetnicima, naglasivši da su u narednoj budžetskoj godini za ovu namjenu planirana znatno veća finansijska sredstva.

Adnan Delić najavio: Uskoro stiže novi zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju?

Adnan Delić najavio: Uskoro stiže novi zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju?

"Pored ulaganja u industrijsku zonu na lokalitetu bivše kasarne 'Goražde I' gdje će poslovati više privrednih subjekata, u narednoj budžetskoj godini planirana su znatno veća sredstva za nove programe i projekte, te kreditne linije kako bismo dali podršku privrednom razvoju jer investiranjem u privredu ujedno investiramo u razvoj BPK Goražde i održivost svih institucija na ovom prostoru", naglasio je ministar Briga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije