Vlada FBiH odobrila sredstva za izgradnju klinike u Mostaru i opremanje ortopedske sale u Tuzli

0
Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH odobrila sredstva za izgradnju klinike u Mostaru i opremanje ortopedske sale u Tuzli
Tuzlanski.ba / UKC Tuzla

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva, donijela odluke kojima se usvajaju dva programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele iz Budžeta FBiH za 2023. godinu.

Riječ je o kapitalnom i tekućem transferu drugim nivoima vlasti i fondovima namijenjenih za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar i Univerzitetsko klinički centar Tuzla. Prvom donesenom Odlukom usvaja se Program utroška sredstava sa kriterijima raspodjele „Kapitalni transfer drugim nivoima vlasti i fondovima – dovršetak izgradnje Klinike za dječije bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar“, utvrđen u Budžetu FBiH za 2023. godinu, u iznosu od 7.000.000 KM.

Ova sredstva raspoređuju se za finansiranje projekta izgradnje Klinike za dječije bolesti SBK Mostar, u iznosu od 4.700.000 KM, te dogradnju objekta Tople veze radi osiguranja komunikacije Dječje klinike sa drugim bolničkim sadržajima u iznosu od 2.300.000 KM.

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

O načinu utroška odobrenih sredstava za ove projekte potpisat će se ugovor između Federalnog ministarstva zdravstva i SBK Mostar, kojim će se detaljnije utvrditi međusobna prava i obaveze, a ministarstvo će o utrošenim sredstvima tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo finansija.

Drugom donesenom Odlukom usvaja se Program utroška sredstava sa kriterijima raspodjele „Tekući transfer drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za opremanje ortopedske sale na Klinici za ortopediju i trumatologiju Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla“, utvrđen u ovogodišnjem Federalnom budžetu, u iznosu od 500.000 KM.

Firma iz BiH poslala sve radnike kući, duguje im četiri plate: "Mi to ne možemo prihvatiti"

Firma iz BiH poslala sve radnike kući, duguje im četiri plate: "Mi to ne možemo prihvatiti"

Sredstva se raspoređuju za nabavku medicinske opreme za operacionu salu u okviru Projekta opremanja klinike za ortopediju i traumatologiju JZU UKC Tuzla, a s ciljem osiguranja kvaliteta i kontinuiteta pružanja zdravstvenih usluga.

O načinu utroška odobrenih sredstava za projekt potpisat će se ugovor između Ministarstva i UKC Tuzla, a kojim će se detaljnije utvrditi međusobna prava i obveze. UKC Tuzla će o realizaciji i namjenskom utrošku sredstava kvartalno dostavljati izvještaj Federalnom ministarstvu zdravstva, a koje će o utrošenim sredstvima kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo finansija, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije