Vulin na Palama o Vučiću: 'Nikad nijedan predsjednik nije napravio ovoliko za srpsko jedinstvo'

7
Radiosarajevo.ba
Vulin na Palama o Vučiću: 'Nikad nijedan predsjednik nije napravio ovoliko za srpsko jedinstvo'
Foto: MOS / Aleksandar Vulin

Potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu danas, 28. augusta je posjetio Srbe na Palama i s njima obilježio slavu ove opštine Veliku Gospojinu, saopćeno je iz Vlade Srbije.

Megafon srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i ovaj put je govorio umjesto njega, pa je tako spomenuo deklaraciju sverspskog sabora.

"Ja sam danas kum slave Pala i zato govorim posljednji jer kumstvo je kod Srba jedna od najsvetijih dužnosti i najvećih časti koji može da vam neko ukaže. Zahvalan sam svima na Palama i RS.

Švedska najavila suđenje dvojici muškaraca zbog paljenja Kur'ana

Švedska najavila suđenje dvojici muškaraca zbog paljenja Kur'ana

Svim građanima u ime Vučića, premijera Vučevića i moje ime želim sretnu Slavu. Želim mir, napredak, prosperitet, a siguran sam da sve što zavisi do Srbije i RS će biti dobro i uspješno.

Kao što je deklaracija svesrpskog sabora dogovorila, mi Srbi ne živimo u istim državama, ali ne svojom voljom već voljom velikih sila i to ne smije da nas spriječi da budemo jedinstven politički narod i da o svim bitnim pitanjima u našem životu odlučujemo zajedno i promišljamo zajedno.

Iz ureda ministra Konakovića pojasnili zašto Vulinu nije dozvoljen prelet u BiH

Iz ureda ministra Konakovića pojasnili zašto Vulinu nije dozvoljen prelet u BiH

Srbi su jedinstven politički narod koji dijeli dobro i zlo bez obzira gdje živio, a Srbija i RS su garanti srpskog naroda da će trajati i opstati. Historija nas je nažalost naučila da tamo gdje Srbi nisu imali podršku svoje države ili svoju državu, tamo nije bilo Srba ili ih tamo više nema. Ni Srbija ni RS to nikada više neće dozvoliti. Predsjednik Aleksandar Vučić je garant da će Srbi čuvati Srbe gdje god da žive. Nikad nijedan predsjednik Srbije nije napravio ovoliko za srpsko jedinstvo i za RS zato što Vučić znači srpsko jedinstvo. RS uvijek može računati na pomoć Srbije i Vučića".

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin ponovo nije dobio dozvolu vlasti u Bosni i Hercegovini (BiH) za prelet helikopterom tako da je imao i pitanje za ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića.

"Što mi zabranjuješ, kad ne možeš da mi zabraniš? Ne znam šta to treba da znači, on meni zabrani – ja dođem. Zna on vrlo dobro da ovo nema veze sa mojom politikom, mojim stavovima, ovo su predizborni razlozi. On i SDA se takmiče ko će da bude veći Bošnjak, veći borac protiv malignog uticaja Srbije, to mi je simpatično", smatra Vulin.

Više o tome čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije