Vukanović se pita: Hoće li Baja s Erdoganom na svadbu kod Bakira?

1
Radiosarajevo.ba
Vukanović se pita: Hoće li Baja s Erdoganom na svadbu kod Bakira?
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dolazi li Dodik na svadbu kod Izetbegovićeve kćerke?

Bakir Izetbegović u petak udaje kćerku Jasminu i u hotelu Evropa pravi veliku svadbu.

Zbog dolaska turskog predsjedmika Redžepa Taipa Erdogana planirana je blokada dijela Sarajeva oko hotela Evropa, zbog mjera bezbjednosti važnost gosta na svadbi, a sastanak članova Predsjedništva BiH je samo paravan da se prikrije stvaran razlog iznenadne posjete Erdogana Sarajevu, piše nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović u svom novom blogu.

Očito je da su Bakir i Erdogan riješili određene međusobne nesporazume koje su imali, a pitanje je hoće li Dodik poslije sastanka u Predsjedništvu BiH otići na svadbu i da li je njegovo ime na protivnicima za veliko veselje među među odabranim zvanicama na velikom veselju.

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Ako se bude plašio reakcija javnosti, jer se u poslednje vrijeme jako plaši medija i uporno pravda poteze, možda samo pošalje, po starom običaju, koveru i neki poklon, a možda neopaženo uđe na neka sporedna vrata kako bi izbjegao fotoaparate, kao što je to nevješto pokušao prije nekoliko dana na rođendanu kod Dragana Čovića, svog ključnog i najbližeg saveznika i partnera.

Odnosi između političara često nisu onakvi kakvi su prestavljaju u javnosti, i poslije napada i uvreda u javnosti iza kulisa teče bliska saradnja. Dodik i Bakir, SNSD i SDA su koalicioni partneri, ne samo u Savjetu ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH već i u mnogim lokalnim zajednicama, i uprkos najavama i obećanjima, odlukama Narodne skupštine RS, koalicija nikada nije raskinuta. Sasvim je prirodno da se snažno političko partnerstvo, uprkos nekim iskricama u javnosti, nastavi bliskom saradnjom i druženjem na nekim privatnim druženjima i zabavama, napisao je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije