Dodik potvrdio: Erdogan primarno dolazi na svadbu kod porodice Izetbegović

5
Radiosarajevo.ba
Dodik potvrdio: Erdogan primarno dolazi na svadbu kod porodice Izetbegović
Foto: N.G / Radiosarajevo / Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je nakon konsultacija sa liderima političkih partija iz RS-a odlučio da prisustvuje sastanku sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Turski predsjednik bi u četvrtak navečer trebao doputovati u BiH, a susret s članovima Predsjedništva BiH planiran je za petak.

"Erdogan primarno dolazi na svadbu kod porodice Izetbegović koja je ranije bila na svadbi kod porodice Erdogan. Ja ću biti na sastanku u Predsjedništvu na večeri neću biti, vidim da je to nešto planirano. Imam neke svoje obaveze, tako da ću se vratiti u Banja Luku", kazao je Dodik. 

Sedam osoba povrijeđeno u teškoj nesreći kod Tuzle, policija objavila detalje

Sedam osoba povrijeđeno u teškoj nesreći kod Tuzle, policija objavila detalje

Podsjećamo, ranije je govoreći o sastanku sa Erdoganom, Dodik rekao da je potrebno i korisno da se ne dozvoli da se tu čuju samo stavovi druga dva člana Predsjedništva BiH.

Dodik kaže da su i ranije imali razgovore sa Turskom oko autoputa, a da je razgovor s Erdoganom "jasna odbrana Republike Srpske, a ne kršenje zaključaka Narodne skupštine".

Kako je najavio da dolazi na sastanak sa Erdoganom možete poslušati u videu u nastavku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije