Izetbegović: Ovakvu sliku želimo, razgovaramo o povezivanju Krajine i Sarajeva

10
Fena
Izetbegović: Ovakvu sliku želimo, razgovaramo o povezivanju Krajine i Sarajeva
FOTO: Fena / Izetbegović i Dedić u Krajini

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bosne i Hercegovine (SDA ) i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović danas je zajedno sa federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem otvorio novoizgrađenu sportsku dvoranu u bihaćkom naselju Orašac.

Za izgradnju ove školske sportske dvorane izdvojeno je oko 550.000 KM, a sredstva su osigurali Vlada Federacije BiH, Vlada Unsko-sanskog kantona, Grad Bihać i Fondacija ODRAZ.

"Ovakvu sliku želimo u Krajini i Bihaću. Kad to kažem, mislim na realizaciju infrastrukturnih i svih drugih projekata, koje snažno pomaže i podržava federalni i državni politički vrh. Izgradnjom ove dvorane značajno smo unaprijedili sportski i rekreativni razvoj i život svih stanovnika Orašca i Bihaća, a posebno mi je drago što je Vlada Federacije BiH među najzaslužnijima za to. Danas u Bihaću razgovaramo i o drugim neophodnim projektima za razvoj Krajine i njeno povezivanje sa Sarajevom. Tu prije svega mislim na bihaćki aerodrom, modernizaciju i izgradnju putnih komunikacija", rekao je Izetbegović.

Niz razbojništava u Sarajevu: Marokanac uboden nožem i opljačkan, maloljetnik napadnut u centru

Niz razbojništava u Sarajevu: Marokanac uboden nožem i opljačkan, maloljetnik napadnut u centru

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić naglasio je maksimalnu posvećenost svim projektima u Unsko-sanskom kantonu.

"Zaista se posebna pažnja usmjerila na ovaj kraj države i želimo pomoći njegovom napretku i razvoju, u ekonomskom, infrastrukturnom, turističkom, poljoprivrednom i svakom drugom segmentu. Konkretno, sredstva za sportsku dvoranu u Orašcu osigurana su ponajviše zahvaljujući Federalnom ministarstvu za raseljena lica i izbjeglice. Želimo i na ovaj način pomoći Ljutočkoj dolini, jer znamo koliko je propatila u ratnom periodu", riječi su ministra Dedića.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić ponovio je kako su ovakve pozitivne stvari zapravo produkt zajedničkog angažmana, rada i djelovanja svih političkih nivoa u BiH, te je izrazio nadu da će tako biti i u narednom periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije