Vučić komentarisao navode Izetbegovića da Srbijanci šire agresivni nacionalizam

8
Radiosarajevo.ba
Vučić komentarisao navode Izetbegovića da Srbijanci šire agresivni nacionalizam
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vučić sa članovima Predsjedništva BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Golupcu, a tom prilikom, tokom izjava za medije, između ostalog se osvrnuo na navode Bakira Izetbegovića da Srbija širi agresivni nacionalizam i da to ima uticaj na BiH.

Vučić kaže kako Srbija prema Bošnjacima šalje ruku prijateljstva, a da s druge strane stiže samo jedan odgovor.

"Mi se trudimo da dolaze samo poruke mira, prijateljstva i sigurne ruke prema Bošnjacima, kao i prema drugim narodima", kazao je Vučić, prenosi B92.

Emir Hadžikadunić: Diplomatska bitka kakvu Bosna i Hercegovina i Srbija još nisu vodile

Emir Hadžikadunić: Diplomatska bitka kakvu Bosna i Hercegovina i Srbija još nisu vodile

"Ali, vidite da je jedini odgovor da su Srbi 'genocidaši' i zločinci", izjavio je Vučić i napomenuo da je Srbija spremna da razgovara o kapitalu, uvozu.

"Mi imamo veliki broj Bošnjaka u Srbiji i verujem da ćemo mnogo da uradimo za njih, i da ćemo bolje da živimo. Kriviti Srbiju postaje uobičajeno", zaključio je predsjednik Srbije.

Govorio je i o eventualnom izručenju Duška Kornjače.

"On je državljanin Srbije čije izručenje traži Bosna i Hercegovina i prozapadna nopozicija. Radi se o uglednom ljekaru. Po mkom zakonu tražite od mene da hapsim Srbe? Ja neću, a nemam ni pravo ni po jednom zakonu Republike Srbije", kazao je Vučić, prenose Novosti.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije