Izetbegović u Sanskom Mostu: Da nema SDA, ko zna kako bi sve to završilo...

11
Fena
Izetbegović u Sanskom Mostu: Da nema SDA, ko zna kako bi sve to završilo...
Fena / Bakir Izetbegović

U Vijećnici u Sanskom Mostu održana je tribina u organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sanski Most, kojoj je prisustvovao i predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

Izetbegović je istaknuo zadovoljstvo zbog ostvarenog napretka u Sanskom Mostu, te je iskazao punu podršku svim budućim projektima o kojima je konkretnije razgovarano na ranijem sastanku sa načelnikom Općine Sanski Most Farisom Hasanbegovićem i rukovodstvom Općinskog odbora SDA Sanski Most.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, predsjednik SDA je kazao da na nju značajno utječe i situacija u svijetu, naročito u SAD-u i Evropskoj uniji.

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Tribina SDA  - undefined

Fena: Tribina SDA

"Najvažniji vektor i najjača silnica u svemu tome je naša volja, volja SDA. Da nema SDA, ko zna kako bi sve to završilo, a SDA ipak drži stabilnost, sigurnost i da se sve kreće u pravom smjeru", izjavio je Izetbegović.

Govoreći o odnosima u regionu, Izetbegović je pozvao na unapređenje tih odnosa, naročito BiH sa Hrvatskom. U tom kontekstu je podsjetio da u BiH 60 posto Hrvata žive izmiješani sa Bošnjacima, te da je neophodno pronaći rješenje za izmjene Ustava i Izbornog zakona u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH.

"Mi u BiH smo prije 400 ili 500 godina dokazivali da različite kulture, identiteti i vjere mogu da žive zajedno", kazao je Izetbegović.

Ttribina SDA - undefined

Fena: Ttribina SDA

Upozorio je Izetbegović na potrebu masovnijeg vakcinisanja kako bi se prevenirao nadolazeći talas pandemije koronavirusa. Predsjednik SDA je ukazao na potrebu provedbe ključnih reformi, poput reforme pravosuđa.

"Radit ćemo na svemu što će napraviti red i vladavinu zakona u BiH. Ne neku bošnjačku pravdu nego vladavinu zakona u BiH", poručio je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije