Vukanović objavio Dodikov prijedlog izbornog zakona RS: 'Evo šta je režim pripremio...'

6
Radiosarajevo.ba
Vukanović objavio Dodikov prijedlog izbornog zakona RS: 'Evo šta je režim pripremio...'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nebojša Vukanović ispred OHR-a

Nebojša Vukanović, zastupnik liste "Za pravdu i red" u Narodnoj skupštini Republike Srpske, objavio je prijedlog izbornog zakona koji se uskoro treba naći u proceduri.

On se oglasio na svom blogu, gdje je detaljno pisao Dodikov prijedlog izbornog zakona RS.

"U cijelosti objavljujem prijedlog izbornog zakona RS-a po hitnom postupku, koji je režim pripremio i planira pustiti u skupštinsku proceduru. U suštini, ovaj prijedlog je prepisao najveći dio postojećeg Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, samo što ingerencije Centralne izborne komisije BiH planira preuzeti Republička izborna komisija RS-a, a tiče se Lokalnih te izbora za zastupnike Narodne skupštine i predsjednika RS-a. Jasna je namjera uzurpatora i režima da sebi ostavi mogućnost prekrajanja izborne volje i krađu izbora, razrađenim metodama", poručio je Vukanović.

Užas u Australiji: Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, policija ga odmah ubila

Užas u Australiji: Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, policija ga odmah ubila

Zatim je napisao da se Dodik uplašio...

"Dodik se uplašio tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH, koje su usvojene u Predstavničkom domu BiH, pa pokušava da osigura krađu još jednih izbora i zato povlači ovakve poteze, a ostaje da se vidi kakav će biti rasplet situacije", napisao je Vukanović.

Prijedlog ovog zakona možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije