Vučićev doručak skuplji u BiH nego u Beogradu

7
Radiosarajevo.ba
Vučićev doručak skuplji u BiH nego u Beogradu
Foto: Printscreen / Aleksandar Vučić

Na društvenim mrežama i dalje je aktuelna tema jučerašnji doručak u kabinetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je rekao sam srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ministri u Vladi Srbije Siniša Mali i Tomislav Momirović kupili su pola kilograma parizera, dvije litre jogurta, dva hljeba, dvije kese i majonezu i da je ukupna cijena tih proizvoda 585 dinara (oko 9,5 KM).

U jednom od marketa u Bosni i Hercegovini, pola kilograma najjeftinijeg parizera je 2,52 KM, dvije litre najjeftinijeg jogurta iznosi 4,54 KM, majoneza (280 ml) je 2,99 KM, dok su dva obična hljeba 4,40 KM, a dvije kese su 0,20 KM.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Dakle, 'Vučićev doručak' u BiH je skuplji za 5,15 KM jer navedene namirnice ukupno koštaju 14,65 KM a račun bi bio i veći sa skupljim prehrambenim proizvodima, piše srpskainfo.

"Sretan sam jer nešto na čemu smo svi odrasli i što narod voli da jede i ja često jedem u avionu kad idem u inostranstvo, tražim da mi naprave sendviče baš od ovakvog parizera...", izjavio je tada Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije