Reakcije / Vučić: Odluku Haaga o reviziji ne vidim kao pobjedu

10. 03. 2017. u 17:19:00 Fena

Shares: 0

Komentari u vezi sa odbijanjem Međunarodnog suda pravde u Haagu, u vezi sa slučajem revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije još uvijek ne jenjavaju, a ovu odbijenicu prokomentirao je i srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

On je izjavio kako odbacivanje ovog zahtjeva ne vidi kao pobjedu Srbije jer će, kako je kazao, pobjeda biti kada Srbi i Bošnjaci budu razumjeli da trebaju gledati u budućnost, a ne da tugu jedne strane vide kao svoj uspjeh.

Vučić je novinarima u Lebanu rekao da ne želi koristiti odluku Međunarodnog suda u Haagu u kampanji ili za dobivanje političkih bodova

"Tek kada se osiguraju mir i stabilnost, te još bolja saradnja u regiji moći ću kazati da smo vlada i ja ostvarili veliku pobjedu", rekao je Vučić.

 On je izrazio uvjerenje da Srbi i Bošnjaci mogu razgovarati o budućnosti, da ono što je bilo u prošlosti ne treba biti zaboravljeno, ali da se s tim mora živjeti te stvarati drugačiju i bolju budućnost, javlja Tanjug.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA