Vučić nadmašio sam sebe i komentirao: "Brisel je prozreo igru Beograda u BiH"

5
Radiosarajevo.ba
Vučić nadmašio sam sebe i komentirao: "Brisel je prozreo igru Beograda u BiH"
Foto: YT / TV Pink / Vulić u jutarnjem programu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima, a najveći dio obraćanja posvetio teškoj situaciji Srba na Kosovu rekavši da Priština pristaje samo na priznanje nezavisnosti Kosova, što Srbija neće učiniti.

Ponovo je spominjao i Bosnu i Hercegovinu kazavši da neko pokušava Srbiju da uvuče u sukobe.

"I to iz dijelova Podgorice, dijela Zagreba, Sarajeva i cijela Priština", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Bošnjaci povlače pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Dodikov Izborni zakon RS

Bošnjaci povlače pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Dodikov Izborni zakon RS

Predsjednik Srbije je u srijedu ujutro gostovao na Jutarnjem programu i ponovo spominjao BiH, Hrvatsku, cijeli region.

"Bit će teško i za Srbe na Kosovu. Nas hoće da uvuku u sukob govoreći da smo mi ruske sluge. Ako pogledate danas hrvatsku štampu, oni pišu "Brisel je prozreo igru Beograda u BiH". A kakvu igru, šta mi to igramo osim što šutimo na svaku glupost koju čujemo. Šta je to Srbija uradila? Čime smo uvrijedili bilo koga", zapitao je Vučić, koji sve više kupuje naoružanja iz Kine i Rusije i time se hvali putem svojim medija u Srbiji.

Dodaje da postoji jedan krug - dio podgoričkog režima, Priština, dio ljudi u Sarajevu, i Zagreb, koji udaraju na Srbiju.

"Cilj njihove mržnje prema Srbiji sam ja, pa to ide to toga da komentarišu svaki spot, bez obzira koliko je šaljiv. To govori o njihovoj opsjednutosti Srbijom, i vidite koliko bi željeli da se vrate na vlast oni koji su se stidjeli da spomenu žrtve u Jasenovcu, Oluji. Mi ni na koji način nikoga ne ugrožavamo, ali je pitanje elementarnog ponosa i dostojanstva, poštovanja sebe. Mi smo pokazali da čuvamo mir", pravdao se Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije