Vojska Srbije formira novu jedinicu

8
Radiosarajevo.ba
Vojska Srbije formira novu jedinicu
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

Vojska Srbije formirat će novu jedinicu u okviru 250. raketne brigade za protuzračnog dejstva koja će biti određena za prijem novog raketnog sistema FК-3 iz Кine.

Vojska Srbije će biti prvi korisnik ovog sistema van Кine, prenose srbijanski mediji, a ovo oružje je navodno  snažnije od ruskog „Pancira”, koji je već stigao u Srbiju.

Nakon što se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić založio za modernizaciju proturaketnih sistema, na njegovu inicijativu sada je izvjesno da u Srbiju stiže FК-3.

Poznati meteorolog objavio prognozu sve do 6. maja: Najvažniji dan 'problematičan' za cijeli region

Poznati meteorolog objavio prognozu sve do 6. maja: Najvažniji dan 'problematičan' za cijeli region

Ulazak u naoružanje novog tehničkog sredstva koje ranije nije korišteno u Vojsci Srbije traži organizacijske pripreme i birokratske poslove.

Kako pišu beogradski mediji, bit će formirane pozicije komandira odjeljenja osmatračkog radara komandne baterije, komandno-računarskog odeljenja i primopredajnog odjeljenja.

Nabavka raketnog sistema PVO FК-3 iz Кine ugovorena je 2019. godine i plaćena je avansno, a Vučić je najavio da će novi PVO sistem uskoro stići u zemlju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije