Vučić i Dodik kod Porfirija: "Blagoslov za borbu" protiv rezolucije o Srebrenici

0
Radiosarajevo.ba
Vučić i Dodik kod Porfirija: "Blagoslov za borbu" protiv rezolucije o Srebrenici
Foto: RTRS / Dodik i Vučić u Hramu Svetog Save

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik prisustvovao je jutros sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem molitvi u Hramu Svetog Save pred Vučićev polazak u New York na sjednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) na kojoj će se ove sedmice raspravljati o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Zajedno sa njima molitvi su prisustvovali i predsjednik NSRS Nenad Stevandić, premijer manjeg bh. entiteta Radovan Višković i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Patrijarh je blagoslovio Vučića i Dodika i poželio Vučiću sreću i da ima dovoljno snage za "teške dane koji predstoje".

Euro 2024 | Tri poništena gola, prekid susreta od 30 minuta i pobjeda Njemačke za lov prema tituli

Euro 2024 | Tri poništena gola, prekid susreta od 30 minuta i pobjeda Njemačke za lov prema tituli

"Sabrali smo se da se pomolimo pred vaš put u New York. Danas snažno podižemo svoj glas protiv historijskog revizionizma i da srpski narod bude proglašen za počinioce genocida. Nalazimo se u iskušenju pred najvećim međunarodnim forumom, molimo se da vam Bog da snage da na najbolji način zastupate naš narod. Da imate mudrost i odlučnosti da svjedočite istinu. Neka vas Bog blagoslovi", poručio je patrijarh u besjedi.

"Pred put u New York zatražio sam blagoslov od Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i pomolio se Bogu u našoj svetinji - hramu Svetog Save u Beogradu. Idem u New York da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje.

Dodik ponovo prijeti: Bit će puno reprekusija po odnose između Bošnjaka i Srba

Dodik ponovo prijeti: Bit će puno reprekusija po odnose između Bošnjaka i Srba

Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i vječna. Naša trobojka će se ponosno vijoriti u New Yorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živjela Srbija", poručio je Vučić na Instagramu.

Podsjetimo, sjednica Generalne skupštine UN-a na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o genocidu Srebrenici bit će održana u četvrtak, 23. maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije