Vučić najavio rezoluciju o Jasenovcu

18
Radiosarajevo.ba
Vučić najavio rezoluciju o Jasenovcu
Foto: Anadolija / Aleksandar Vučić

Danas su se u Beogradu sastali predsjednik manjeg bh. entiteta Rs Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te patrijarh srpski Porfirije. Vučić je ugostio na ručku patrijarha i predsjednika Rs, zahvalivši im se na podršci.

Tokom susreta, Vučić je izjavio da će usvajanjem rezolucije o genocidu u Srebrenici biti otvorena Pandorina kutija.

"Jer će Rusi uskoro pokrenuti zahtjev da se proglasi genocidom njemačko ubijanje ruskog i sovjetskog naroda tokom Drugog svjetskog rata. Mi ćemo to tražiti isto za ono što su Nijemci činili u Srbiji i za to što su hrvatske ustaše radile u Jasenovcu. Ali da ne govorim da će to da otvori i mnoga druga pitanja i za Tursku i za neke druge zapadne sile, od starosjedilaca američkih do mnogih drugih", rekao je Vučić.

Kamere sve zabilježile: Led zabijelio još jedan dio Bosne i Hercegovine

Kamere sve zabilježile: Led zabijelio još jedan dio Bosne i Hercegovine

Dodao je da je ovo teško pitanje za Srbiju i srpski narod, pokazujući odnos pojedinih u regionu prema njima, ali i nekih svjetskih sila.

"Sve što mogu reći je da smo se borili i uložili ogromnu energiju. Čak sam iznenađen snagom kojim su se ljudi ujedinjeno borili za naše interese i hvala vam na tome”, naglasio je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije