Dodik ponovo prijeti: Bit će puno reprekusija po odnose između Bošnjaka i Srba

17
Radiosarajevo.ba
Dodik ponovo prijeti: Bit će puno reprekusija po odnose između Bošnjaka i Srba
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS razgovarao je u Srbiji sa predsjednikom Srbiji Aleksandrom Vučićem te je rekao da mu je pružio podršku pred odlazak Vučića u New York. 

"RS i Srbija su uvijek zajedno i snažno smo pružili podršku predsjedniku Vučiću. Živjela Srbija i živjela RS!", napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Dodik je izjavio da na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, analizirana situacija u vezi sa prijedlogom rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

"Ne možemo ništa sa garancijama reći, ali još vjerujemo da će značajan broj zemalja razumjeti koliko će biti negativnih reperkusija po odnose između Bošnjaka i Srba nakon donošenja te navodne rezolucije", rekao je Dodik.

Dodik je prisustvovao zajedničkoj jutarnjoj molitvi u hramu Svetog Save na Vračaru pred odlazak Vučića u New York.

Sjednica Generalne skupštine UN-a na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o genocidu Srebrenici bit će održana u četvrtak, 23. maja, saopćeno je ranije iz Generalne skupštine UN-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije