Zanimljivo gostovanje Vaskovića: Govorio o potezima Dodika i Vučića, ko je Crna kravata

4
Radiosarajevo.ba
Zanimljivo gostovanje Vaskovića: Govorio o potezima Dodika i Vučića, ko je Crna kravata
Foto: Printscreen / Slobodan Vasković gost kod Senada Hadžifejzovića

Banjalučki novinar Slobodan Vasković bio je gost na Face TV-u kod Senada Hadžifejzovića, gdje je govorio o posljednjim političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, gdje je analizirao informacije koje su se proteklih dana pojavljivale u javnosti.

"U BiH će doći do krešenda, a onda će ići ka smirivanju! SAD i EU neće dozvoliti sukobe. Aleksandar Vučić neće pratiti Milorada Dodika u bilo kakvoj ekstremnoj ideji. Ne znam kako bi Dodik sam mogao sprovesti u djelo neku od tih ideja. Može doći do incidenata, ali će dobro razmisliti da li da krene u avanturu. Verbalno može pričati šta hoće, suštinski ne može uraditi ništa. Ono što bi uradio moglo bi trajati najviše 48 sati, a ni toliko", smatra Vasković.

Hadžifejzović je kazao da "imamo direktne prijetnje od Dodika i upozorenje od Vučića". Pitao je Vaskovića i šta očekuje nakon donošenja Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vajzović Nizamić, predsjednica BHAAAS-a: Gradimo građanski identitet u BiH!

Vajzović Nizamić, predsjednica BHAAAS-a: Gradimo građanski identitet u BiH!

"Mislim da je ovo igra velikih. Imat ćemo vrhunac krize da bi iz nje izašli. Prave je oni koji nisu sa ovih prostora. Situacija je užarena poput Dodikove izjave da sa Bošnjacima ne može disati isti vazduh. Senade, disao je sa tobom u studiju, pa je preživio. Krajem ove godine imat ćemo mirniju BiH, nego što je to u ovom trenutku", dodao je Vasković za Face TV.

Zatim su govorili o mogućim sukobima nakon osvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici...

"Dodik štošta najavljuje i traži, ali ga Vučić neće pratiti. Vučić nije doveo u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet BIH, niti jednom. S druge strane, Srbija neće pratiti Dodika u bilo kakvoj ekstremnoj ideji i pokušaju i ne znam kako bi Dodik proveo u djelo neke od tih ideja. Razmislit će da li će krenuti u avanturu, verbalno može pričati šta hoće ali na terenu ne može ništa", dodao je Vasković.

Hadžifejzović je konstatirao da je visoki predstavnik Christian Schmidt bio blaži u studiju nego pred UN-om...

"Mislim da su oni veoma zabrinuti, da nisu ne bi govorili da je NATO štab tu da pojačanja stižu! Zapad je uradio sve da ne dođe do rata i do većih sukoba. SAD i najjače zemlje iz EU imaju sve strategije i taktike završene za svaku moguću situaciju i ad hoc i dugoročne, da neće dozvoliti  nikakav sukob u BIH ni u regionu", uvjeren je Vasković.

Zanimalo je i Hadžifejzovića da li će Milorad Dodik izaći na lokalne izbore koje su zakazane za 6. oktobar.

"Naći će Dodik načina da izađe na izbore. Ako se odluči da izađe sa svojim zakonom, to neće biti dobro po njegovu političku karijeru. Glavna bitka je Banja Luka, Bijeljina i Trebinje", mišljenje je Vaskovića.

Tokom intervjua Hadžifejzović je spomenuo i da je Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina.

"Do ubice će se doći prije ili poslije, David je ubijen. Doći će se i do toga imena i mnogih drugih u vremenu pred nama“, dodao je.

Hadžifejzović je pitao i "ko je Crna kravata" (riječ je o nedavnoj akciji u BiH Black Tie 2 u kojoj j e bilo mnogo uhapšenih, op.a.).

Schmidt Dodiku: Doći ću u Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno! Do tad, ja sam visoki predstavnik!

Schmidt Dodiku: Doći ću u Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno! Do tad, ja sam visoki predstavnik!

"Ima mnogo njih. Imamo nekoliko generala. Konaković se sam kandidovao za osumnjičenog, izlazeći nekritički i bez argumenata. Neću govoriti o istrazi koja je u toku. Ali znam još neka imena. Ne samo iz politike već iz privrede, navodno velikih privrednika i iz advokatskih, sudijskih i tužilačkih krugova. Bit će sve krupnijih riba u toj mreži", kazao je Vasković.

Podvukao je da će se otkriti veze sa narkokarterom osuđenog Edina Gačanina...

"Otkrit će se njihove veze sa kartelom Titom i Dinom, kolike su količine novca oprane u KS kroz građevinske poslove i da postoji čitava jedna struktura koja je prekrila KS i BiH i koja radi sa novcem od kartela. Nije tu Edin Gačanin oprao novac jer ga neko gotivi, već da mu se taj novac višestruko vrati. BiH je tržište za plasiranje narkotika i za pranje novca“, poručuje Slobodan Vasković.

Kompletno gostovanje pogledajte na linku ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije