BiH / VSTV donio odluku i imenovao nove sudije i tužioce

09. 09. 2021. u 12:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) donijelo je drugog dana sjednice, koja se održava 8. i 9. septembra u Sarajevu, odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine imenovani su:

Ena Šahinović na poziciju tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona; Jasmina Husić na poziciju tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona; Dragiša Pandurević na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona; Mahir Omanović na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu i Damir Muminović na poziciju sudije Općinskog suda u Cazinu.

Na nivou RS, imenovani su:

Srđan Matijaš na poziciju tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru; Neda Draganić na poziciju tužiteljice Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci i Mlađenka Milovanović na poziciju tužiteljice Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Na nivou Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Gordana Radovanović je imenovana na poziciju tužiteljice Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla i profesionalne nepristranosti.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 4. oktobra 2021., saopćeno je iz VSTV-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: VSTV sudije tužioci

KOMENTARI (3)